logo-rgb-tesne

Vnitřní dítě

a voňavá peče o něj

 

vnitrni-dite

 

Nechme své vnitřní dítě tancovat radostí

 

  Vnitřní dítě je ve své nejhlubší podstatě plné hravosti, kreativity, zvídavosti a radosti. Jeho přirozené původní naladění otevírá v nás schopnost objevovat svět, ale také nás dovede vést k pocitu úžasu či nadšení. Malé děti jsou ve své čistotě opravdové a upřímné. Proto všichni máme tuto dětskou část hluboce ve svém nitru. Tuto životní pravdu máme vepsanou do vědomí svého srdce. Propojením se v láskyplném vztahu se svým vnitřním dítětem v jeho prvotní přirozenosti je hlubokým samo-léčivým procesem. Hlaďme a dosycujme svoje vnitřní dítě – je to to nejlepší, co můžeme pro něj udělat.

  Období prenatálního vývoje, okamžik porodu a následně dětství přibližně asi do devíti let, to vše jsou obdobími našeho života, která na nás i jako na dospělé mají podstatně silné vlivy. Především na to, jak se chováme a jak reagujeme. Je důležité a zároveň i ulevující vystoupit z energií dětských bolístek, které si v srdci nosíme někdy poměrně dlouho. Nebo z obranných vzorců, které jsme si vytvořili pro možnost přežití v našem dřívějším dětském světě. A to hlavně proto, abychom v dospělosti stále opakovaně nereagovali svým zraněným vnitřním dítětem, které se znovu a znovu dotýká svého dávného bolestného zážitku či vzpomínky křivdy. Protože nemilované či ublížené vnitřní dítě dříme v hloubi naši Duše a může opakovaně ovlivňovat náš dospělý svět a naše pohledy na něj.

  „Voňavé pohlazení vnitřního dítěte“ je proces léčení minulosti v nás, kdy se dotýkáme i dávných a hluboce uložených zážitků a emocí, které můžeme i po létech zpětně opečovávat a dosycovat tak, abychom se postupně mohli začít projevovat ve své původní, tedy ve skutečné a svobodné tvořivosti. Je to proces, který nám pomáhá uznat sebe samých, kým ve skutečnosti jsme, a zároveň při tom projevovat svou podstatu a každodenně jí i žít.

  „Voňavé pohlazení vnitřního dítěte“ je mimo jiné také o vnitřním pocitu „mám se ráda“. Tento pocit byl totiž důležitý nejen pro naši duši v době, když jsme byly ještě malé holčičky, ale stejně tak je tento pocit pro nás důležitý i v dospělosti pro zdravou vnitřní ženskou harmonii. Věnujme svému vnitřnímu dítěti pozornost a dosycujme jej tak často, jak je to jen možné a potřebné … abychom ho roztancovali do veselosti, radosti a svobodné tvořivosti.

  Je stejně důležité si uvědomit, že všechny nezpracované tíživé pocity či zážitky představují pro nás také emoční vrstvu toxicity. Tělo totiž uskladňuje všechny nezpracované emoce a myšlenky v sobě a mohou se projevovat až na buněčné úrovni. Citové zážitky představují silný potenciál, který dovede hluboce zasáhnout tělo a promítá se tak do tělesné struktury, fyziologie a biochemie. Nevyřešené pocity smutku, křivdy, šoku, strachu či vzteku atd. dokáží tělo někdy destabilizovat se stejnou účinnosti, jako kterákoliv „hmotná“ toxická látka.

  Na semináři „Vnitřní alchymie ženy“ si povíme o důležitých souvislostech našeho vnitřního dítěte pro náš dospělý život a naučíme se „Voňavému pohlazení vnitřního dítěte“, které jemně a do hloubky přeléčí dávné dětské křivdy či bolístky. Také se dotkneme svého srdce a léčivě jej provoníme, aby se dokořán otevřelo pro láskyplnou a radostnou tvořivost. Naučíme se důležitou dotekovou a kytičkovou stimulaci pomocí „kytičkové akupunktuře“ a ukážeme si, jako můžeme voňavě opečovat své srdce a harmonizovat své emoční naladění, ale i mnohem více…

 

uzle-srdce